logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Anderhalve hectare heide verwoest bij brand op militair oefenterrein
21-02-2013

OSSENDRECHT - Bij een brand op het militair oefenterrein langs de Putseweg bij Ossendrecht is gistermiddag anderhalve hectare heide in vlammen opgegaan. De brand ontstond rond iets na twee uur.

Rond kwart over drie werd het sein brandmeester gegeven.

Volgens Nico Koolen van de brandweer ontstond de brand tijdens een oefening van Defensie op het terrein. Toen Defensie de brand zelf niet onder controle kreeg, werd de brandweer ingeschakeld. Die nam geen risico. Er werd gelijk opgeschaald en de brandweer rukte met groot materieel uit. Koolen: "Het is nu vochtig en de lichte vorst zorgt ervoor dat de heide uitdroogt en dus makkelijker vlam vat."

De brand woedde op zo'n twintig meter afstand van de bosrand. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio zorgde de oostenwind ervoor dat er een serieus gevaar ontstond dat de brand zou overslaan. Zo ver kwam het echter niet. Het brand doet herinneren aan een soortgelijk incident in mei 2009. Ook toen ontstond er brand op het oefenterrein. Toen werden er meer dan tachtig brandweerlieden uit West-Brabant opgeroepen om het vuur te bestrijden, inclusief bluswagens uit Breda en crashtenders van de nabijgelegen vliegbasis.

Zo erg was het nu niet, legt Koolen uit. "Met drie tankautospuiten en twee tankwagens was de brand snel onder controle."

Bron: BNdeStemBekijk hier de foto's >>>


 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox