logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Eerste kamer stemt in met oprichting Instituut Fysieke Veiligheid
25-09-2012


Vandaag, 25 september 2012, heeft de Eerste Kamer ingestemd met de wetswijziging op de Wet veiligheidsregio’s. Deze wetswijziging regelt de oprichting van een Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Voorzitter van het Veiligheidsberaad en het Dagelijks Bestuur van het IFV i.o., Aleid Wolfsen, is verheugd met het besluit van de Eerste Kamer: “Door het instemmen van de Eerste Kamer met de wetswijziging van de Wet veiligheidsregio’s wordt het mogelijk om dit nieuwe instituut op te richten voor het veiligheidsdomein. Komende jaren gaat het IFV op ondernemende wijze producten en diensten voor de partijen in de veiligheidsregio’s ontwikkelen. Omdat het veiligheidsdomein nog volop in ontwikkeling is, is het belangrijk dat het instituut zich stevig positioneert als partner van en voor de veiligheidsregio’s.”

De wetswijziging van de Wet veiligheidsregio’s regelt ook dat alle brandweergerelateerde taken naar de veiligheidsregio’s worden overgedragen: per 1 januari 2014 dient de brandweer in alle veiligheidsregio’s te zijn geregionaliseerd.

In het IFV worden zes organisaties samengevoegd die als gemeenschappelijk kenmerk hebben dat ze hun werkzaamheden hoofdzakelijk verrichten voor (partijen in) de veiligheidsregio’s. Dit zijn het NIFV, het Bureau Veiligheidsberaad, Bureau NVBR, de Landelijke Faciliteit Rampenbestrijding, het Nederlands bureau brandweerexamens en het Landelijk Management Development voor veiligheidsregio’s. Met deze samenvoeging ontstaat een zelfstandig bestuursorgaan dat gericht is op ondersteuning van de veiligheidsregio’s bij het uitvoeren van hun taken op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het takenpakket bestaat uit beleidsmatige en bestuurlijke ondersteuning, kennisintensivering en regievoering over materieel en logistiek. Het IFV is gevestigd in Arnhem en zal op 1 januari 2013 van start gaan.

Bron: NIFV.nl


 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox