logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Brandweer boeit leerlingen
13-10-2012


Auteur: door Wil de Jong |   zaterdag 13 oktober 2012 | 07:04

OSSENDRECHT - De leerlingen van basisschool De Meulenrakkers in Ossendrecht hadden gisteren de dag van hun leven.

De 325 leerlingen mochten plaatsnemen in een brandweerwagen, ambulance, bus en een vrachtwagen. En ze mochten de politie assisteren bij verkeerscontroles.
Bedoeling van de zogeheten Verkeersdag was om de kinderen kennis te laten maken met allerlei verkeerssituaties. Zo vertelde een buschauffeur over de dode hoek, waardoor fietsende kinderen niet te zien zijn. De kinderen mochten ook nog even plaats nemen achter het stuur van de bus en een vrachtwagen. Enkele kinderen mochten op de brancard in de ambulance liggen. De brandweer gaf uitleg over wat er allemaal in de brandweerwagen aanwezig is en waar het voor dient. "We kunnen 450 liter water per minuut spuiten", vertelde een brandweerman bij het voertuig.
Die uitleg vonden de leerlingen wel oké, maar nog leuker was het om in de wagen zelf te zitten. De kinderen trokken vervolgens met twee politieagenten de buurt van de school in voor controles. De politie én de kinderen deelden elf bekeuringen uit voor onder meer te hard rijden en het niet dragen van de gordel. Maar ook chauffeurs die zich wel aan de verkeersregels hielden, werden staande gehouden. Die kregen van de kinderen een briefje met complimenten en een klein presentje.
Leerkrachten Leo van Dooren en Bianca van den Kieboom genoten van de blije kinderen. Zij hadden de hele dag georganiseerd. "Fantastisch hoeveel hulp we hebben gekregen van bedrijven en instanties," zei meester Leo gisteren.

Bron: BNdeStem


 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox