logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Iedereen draagt bij aan feest
01-05-2012

Auteur: door Wil de Jong |   dinsdag 01 mei 2012 | 07:08

OSSENDRECHT - Ossendrecht is een hechte gemeenschap. Dat bleek gisteren weer tijdens de viering van Koninginnedag in het dorp. Alle buurtschappen en bijna alle verenigingen droegen hun steentje bij aan het Oranjefeest.

Ook dit jaar had Ossendrecht weer een uiteenlopend programma dat grotendeels in het dorpshart plaatsvond. Om 10.00 uur begonnen de festiviteiten met een vrijmarkt voor jong en oud. Om 11.00 uur was harmonie de Hoop paraat voor de muzikale omlijsting van het vlaghijsen. Het parkeerterrein op het Cichoreiplein werd gisterochtend ingericht voor een beachvoetbaltoernooi, georganiseerd door voetbalvereniging Odio. Odio begon gisterochtend met het lossen van 15 grote wagens zand om van het stenen plein een strand te maken. Twaalf ploegen namen deel aan het toernooi. "Dat is het maximale aantal ploegen wat mee kan doen, elk jaar is ons toernooi ver voor 30 april al volgeboekt", zegt Martin Leemans van Odio. De Ossendrechtse scouting had het marktplein volgezet met een aantal zelfgemaakte klimtoestellen en probeerde leden te werven.

Spectaculair was de demonstratie van de Ossendrechtse brandweer op het Marie Adolphineplein. Het spektakel was niet alleen ter vermaak maar ook om de belangstellenden te wijzen op gevaarlijk situaties in en om het huis. De spuitgasten lieten regelmatig een campinggasflesje ontploffen. Mensen uit het publiek mochten ook een brandende frituurpan proberen te doven. En ouders en kinderen konden een vol met rook gezet pand betreden. Het bleek niet niet mee te vallen om daar weer terug uit te geraken.

In winkelstraat Het Hondseind was het gistermiddag goedkoop winkelen tijdens de vrijmarkt. Ook de muziek was van Ossendrechtse makelij met het zangduo Barierre en good old dj De Kraai.

Gé de Laat van de Stichting Buurtschappen Ossendrecht zag alle activiteiten met tevredenheid aan. "Dit oranjeprogramma is van en voor Ossendrecht", zei hij gistermiddag. "Bij ons komt de organisatie niet terecht op de schouders van een paar man maar op de schouders van heel de bevolking." Hij geeft als voorbeeld dat gisterochtend bijna honderd Ossendrechtenaren in de weer waren om alles in gereedheid te brengen. "En vanavond ruimen we gezamenlijk alles weer op."

Bron: BNdeStem
 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox