logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Campagne: handen af van onze hulpverleners
27-12-2011


De Stichting Ideële Reclame SIRE heeft dinsdag de campagne Handen af van onze hulpverleners gelanceerd. Met de campagne wil SIRE het publiek erop wijzen dat hulpverleners met respect behandeld moeten worden.


Uit een onderzoek dat bureau Trendbox in opdracht van SIRE heeft gehouden onder 501 mensen, blijkt dat 85 procent van de Nederlanders geweld tegen hulpverleners ,,meer dan zat is''. Meer dan 40 procent verwacht dat het geweld alleen zal maar toenemen. 17 procent van de ondervraagden vindt dat het geweld behoort tot het beroepsrisico.

SIRE heeft de website De Conventie van Nederland gelanceerd, een speciale versie van de conventie van Genève waarin is geregeld dat hulpverleners in tijden van oorlog een beschermde status hebben. ,,Als we in oorlogstijd respect hebben voor hulpverleners... waarom dan niet in vredestijd?'', vraagt SIRE zich af.

De campagne bevat ook tv- en radiospotjes en advertenties in de media.

Het Openbaar Ministerie verhoogt rond de jaarwisseling de boetes voor agressie tegen hulpverleners. Normaal wordt een sanctie voor dit soort misdrijven al verdubbeld. Tijdens oud en nieuw komt daar nog eens 50 procent bij.Website: Handen af van onze hulpverleners

Bron: inoverheid.nl


 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox