logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Reality serie 'Dichtbij het vuur'
06-02-2011

10 januari 2011 | Bron: kenbri.nl

Dichtbij het vuurZondag 6 maart 2011 start RTL7 met een reality serie over het leven en het werk van de brandweerman/vrouw. De 13-delige serie, getiteld 'Dichtbij het Vuur', is tot stand gekomen met medewerking en ondersteuning van de NVBR, Kenbri Fire Fighting en enkele andere sponsors.

Iedere aflevering zal in het teken staan van een bepaald thema, zoals bijvoorbeeld: Het leven van een brandweerman, blustechnieken, meten en opruimen van gevaarlijke stoffen, Brandweer Opvang Team (BOT), technische hulpverlening, industrieel brandweerkorps. De promo-film van de serie kunt u hier bekijken.

John Jones, de presentator van deze serie heeft speciaal voor dit format zijn brandweerpapieren gehaald en is nu zelf brandwacht eerste klas. Tijdens zijn werk bij de verschillende brandweerkorpsen in Nederland filmt hij alles wat hij meemaakt. John Jones heeft een helmcamera, waardoor de kijker als het ware meekijkt door de ogen van een brandweerman.

Om een goed beeld te krijgen, werkt John Jones voor deze serie met verschillende brandweerkorpsen. John zal een week in iedere kazerne meelopen, waarbij elk brandweerkorps weer een hele andere ervaring zal laten zien. De makers van 'Dichtbij het Vuur' zullen van de deelnemende brandweerkazernes een boeiend 'portret' maken waardoor de kijker het betreffende brandweerteam leert kennen. De reality serie laat daarin mooie verhalen zien die o.a. duidelijk maken wat deze mannen en vrouwen met elkaar hebben als team. 'Dichtbij het Vuur' krijgt een persoonlijk karakter, aangezien de reality serie echt over het leven van de brandweerman gaat. Deze heeft de hoofdrol en het interessante daarvan is dat al deze mensen natuurlijk hun eigen verhaal hebben.

Kenbri Fire Fighting is één van de hoofdsponsors van de nieuwe reality serie 'Dichtbij het vuur'. Wij hebben hiervoor gekozen, omdat deze serie het grote publiek een kijkje geeft in de keuken van Brandweer Nederland en daarmee een positieve bijdrage kan leveren aan het begrip en de waardering dat het brandweervak verdient. Dit is de voornaamste reden waarom Kenbri, als totaalleverancier voor Brandweer Nederland, haar naam graag aan de serie heeft verbonden. Een consequentie van de keuze voor het sponsorschap van de serie is, dat Kenbri Fire Fighting in 2011 niet zal deelnemen aan de Brandweer Vakdagen in Gorinchem.


Dichtbij het vuur

 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox