logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

Spuitgasten in het nieuw gestoken
30-03-2010

OSSENDRECHT - De nieuwe uitrukkleding en helmen voor de brandweerlieden uit de gemeente Woensdrecht zijn een stap in de goede richting bij de harmonisering van de regiobrandweer. Een aantal spuitgasten ontvingen gisteravond hun nieuwe uitrusting van burgemeester Marcel Fränzel in de brandweerkazerne in Ossendrecht.

De brandweerkorpsen in Midden- en Westbrabant vallen sinds 1 januari van dit jaar onder de regiobrandweer bestaande uit tien clusters. Woensdrecht vormt samen met de gemeentes Bergen op Zoom en Roosendaal één cluster. Niet alleen Woensdrecht krijgt nieuwe pakken maar ook de brandweerkorpsen uit de gemeente Bergen op Zoom en Roosendaal. Woensdrecht krijgt in totaal zeventig nieuwe pakken en helmen. Een kostenplaatje van 80.000 euro. Volgens burgemeester Fränzel had dat kostenplaatje veel hoger uit kunnen vallen als die pakken per gemeente aangeschaft zouden worden. "Een van de voordelen van de regionale brandweer is dat je spullen gezamenlijk in kunt kopen en dan kun je een lagere prijs bedingen".

De oude pakken en helmen moesten worden vervangen omdat die niet meer aan de moderne brandweereisen voldoen. De nieuwe pakken zijn meer brandwerend en de helmen fluoriserend. Volgens clustercommandant Noud Bruinincx zal het even wennen zijn aan de nieuwe pakken die een andere snit hebben. Hij liet gisteravond horen tevreden te zijn over de invoering van de regiobrandweer. "We zijn nog volop bezig met het uitrollen van de organisatie en dat loopt volgens wens".

Volgens de brandweercommandant voelen de brandweerlieden zich goed thuis binnen de nieuwe organisatie. Teamleider Ron Romer van het brandweerteam Ossendrecht beaamt de woorden van Bruinincx.

"De omschakeling van gemeentelijke brandweer naar regiobrandweer is meegevallen. We hebben andere contatcpersonen maar voor de rest is alles bij het oude gebleven". Romer ziet meer voordelen dan nadelen. "Je ontmoet tijdens bijeenkomsten van het cluster heel veel andere brandweermensen met wie je ervaringen uitwisselt." Ook waarnemend teamleider Martin van Boesschoten van de post Huijbergen ziet de toekomst van de regiobrandweer met vertrouwen tegemoet. "Het was in het begin even zoeken wie je aanspreekpunt is maar daar zijn we nu ook aan gewend." De posten Huijbergen en Ossendrecht stonden in het verleden enkele malen op de nominatie om opgedoekt te worden maar daar zijn ze voorlopig niet bang meer voor. "Als we voldoende brandweerlieden blijven houden zal dit niet gebeuren", zegt Van Boesschoten. Volgens Noud Bruinincx is de bemanning van de vier Woensdrechtse posten redelijk goed. "Maar we zouden toch graag nog enkele nieuwe brandweerlieden op willen leiden. Hij voegt er aan toe dat vrijwillige brandweer niets te maken heeft met amateur-brandweerlieden. "Vrijwilligers zijn professionele deeltijd-brandweermannen die met hoogwaardig materiaal werken, zegt hij, terwijl hij naar de nieuwe outfit wijst.

Bekijk hier de foto's >>>


Bron: BNdeStem
 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox