logo button home
logo brandweer
Inloggen | Brandweergames | P2000 | Links | Disclaimer | Contact

 

ÉÉN REGIONALE BRANDWEER STAP DICHTERBIJ
18-12-2008

Vandaag heeft het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant unaniem ingestemd met het voorgenomen besluit om te komen tot één regionale brandweer in onze Veiligheidsregio. Dit is een heel positieve stap in ontwikkeling van de Veiligheidsregio. Eén regionale brandweerorganisatie voor onze regio is namelijk van groot belang om de kwaliteit van de rampenbestrijding te verbeteren en dat is in het belang van iedere inwoner. De regionalisering van de brandweer is daarnaast een logische stap van de Veiligheidsregio om te komen tot een sterk en dynamisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten en de verschillende hulpdiensten.

De regionalisering van de brandweer is hiermee echter nog geen feit. Voorzitter van de Veiligheidsregio, burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg legt uit: ‘De eerste stap nu is dit voorgenomen besluit voorleggen aan onze gemeenteraden. Zij hebben natuurlijk het laatste woord.’
Peter van Zunderd, directeur a.i. van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, is verheugd over de instemming: ‘Het Algemeen Bestuur heeft een paar constructieve suggesties gedaan, die wij verder zullen uitwerken. In ieder geval gaan wij voortvarend verder met regionalisering van de brandweer.’ De verwachting is dat de 26 gemeenteraden in onze regio in het eerste kwartaal van 2009 een definitief besluit kunnen nemen.

Over de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de 26 gemeenten en de hulpdiensten. Om de veiligheid in de regio Midden- en West- Brabant  te vergroten en beter voorbereid
te zijn op rampen en crises, bundelen de 26 gemeenten, de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rrampen), de brandweer en de politie de krachten. Dit houdt in dat in de veiligheidsregio deze verschillende diensten en besturen intensief samenwerken op het gebied van crisisbeheersing en rampenbestrijding.

 

Persbericht Veiligheidsregio midden- en west-brabant
 

Terug

banner aed
banner natuurbrandgevaar
Banner denk vooruit
Banner ontruimen moet je oefenen
banner firefox